GEELS EVENEMENTEN

Dedicated to your success

 

 

alain clark

Zanger, gitarist, componist, producer en vooral: muzikant in hart en nieren. Alain Clark is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek. Met zijn vijfde album in aantocht kijkt de zanger terug op een hele rij hitsingles, Multi-platina albums, een kast vol prijzen en optredens op internationale festivals als San Remo, Montreux Jazz en het Reeperbahn Festival, naast prestigieuze Nederlandse podia als die van North Sea Jazz en het Concertgebouw.

Wanneer hij de muziek heeft ontdekt, kan Alain zich niet eens meer herinneren. Het was er altijd al. “Mijn vader zong in een soul coverband en had vaak repetities en optredens, waar ik graag mee naartoe ging. Ik groeide letterlijk rond het podium op”. Op zijn negende kreeg hij zijn eerste gitaarles. Die wakkerde geen Jimi Hendrix ambities aan, maar leverde wel zijn allereerste zelfgeschreven liedje op.
 
Via een vriend van zijn zus kwam Alain voor het eerst in een muziekstudio terecht. “Het gegeven dat je iets inspeelde op een keyboard, dat opnam met een computer en het via een muisklik weer kon afspelen, sprak me meteen aan. Magisch! Vanaf dat moment zat ik er zo vaak mogelijk.” Het viel allemaal in elkaar: liedjes schrijven, spelen en opnametechniek.
 
Een vertegenwoordiger van Sony Music zag hem spelen in de Haarlemse muziekscene, bood hem een contract aan en even leek alles op zijn plek te vallen. De Amerikaanse vriend van zijn zus, zelf muzikant en producer, had Alain’ s demo’s laten horen aan bekenden in de VS. Na positieve reacties uit muziekmekka Los Angeles, aarzelde Alain geen moment. Hij vertrok naar L.A. voor de jacht op een platendeal die uiteindelijk 3,5 jaar zou duren. Ook Sony toonde ondertussen nog interesse en tijdens een van zijn regelmatige trips terug naar Nederland besloot hij ook hier aan muziek te werken. Nederlandstalig, om beide paden niet met elkaar te verwarren. Al snel ontpopte Alain zich als een meer dan verdienstelijk producer en componist. Hij schreef liedjes voor Idols-kandidaten en produceerde succesvolle albums van Boris en Jim.
 
Was “This Ain’t Gonna Work” volgens zijn eigen woorden nog ‘het gaatje in de dam’,  met de volgende single werd die compleet weggevaagd. Father & Friend, een duet met zijn vader Dane, sloeg in als een bom. Op zijn vierde album “Generation Love Revival”, besloot Alain zich te laten leiden door grooves en zijn gevoel. Hij maakte de plaat exact zoals hij wilde, zonder te letten op radiohits of specifieke singles.
 
Voor zijn volgende, vijfde, album legt hij zich evenwel weer toe op wat hij nog steeds goed kan: hitsingles maken. De eerste twee, “Back In My World” en “Lose Ourselves” bleken opnieuw veel gedraaide radiofavorieten. Inmiddels heeft hij zijn album bij elkaar. Dat verschijnt op 7 februari 2014. Hij ziet er nu al naar uit om het live ten gehore te brengen. “Ik wil in 2014 lekker spelen. In het voorjaar een clubtour, van de zomer festivals.” Voor daarna denkt hij al voorzichtig over een theatertour, iets wat hij volgens eigen zeggen eerder niet durfde omdat hij dan ‘wel iets te vertellen moest hebben’. Met een Zilveren Harp, een Edison en awards van onder meer 3FM en Radio 6 op zijn schoorsteenmantel én een vijfde album op zijn cv komt dat vast goed.
 
Ook Alain Clark boekt u bij Geels Evenementen.

Informeer naar de diverse boekingsmogelijkheden & prijzen.
 
Geels Evenementen is het evenementen en artiesten platform met een zeer uitgebreid aanbod. Het boeken of inhuren van een artiest doet u veilig, simpel en snel online (met het contact formlier) of u neemt telefonisch contact met ons op. Mocht u een aanvraag willen doen voor het plaatsen van een boeking of u wenst meer informatie te krijgen over het huren van een ander soort entertainment of artiest bel dan 0224 223 041 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Contact/Offerte
Ons bureau kan artiesten voor u boeken of uw volledige evenement of feest organiseren. Gebruik dit contact formulier om uw vraag te stellen en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze medwerkers.
Uw Naam *
Uw Postcode *
Uw e-mail *
Uw Telefoonnummer (niet verplicht)
Uw Vraag *


OVERIGE ARTIESTEN BOEKEN